Recept na Jogínský čaj
Do tří litrů vřelé vody přidáme:
20 celých hřebíčků – nechte je tančit!
20 celých tobolek zeleného kardamomu (můžete je otevřít)
20 celých kuliček pepře
5 celých tyčinek skořice
kousek zázvorového kořene
Vařte 15 až 20 minut a potom přidejte:
¼ čajové lžičky černého čaje
Po 1 – 2 minutách přidejte ½ hrnku studeného mléka na šálek zbývající tekutiny (není nezbytné).
Jakmile se čaj začne znovu vařit, ihned odstraňte z ohně. Sceďte a podávejte s medem podle chuti.
Černý pepř – čistí krev
Kardamom – na střeva¨
Hřebíček – na nervový systém
Skořice – na kosti
Mléko – pomáhá ke snazšímu absorbování všech koření a pomáhá nám vyhnout se podráždění střeva
Černý čaj – pomáhá vytvořit novou chemickou strukturu ze všech přísad, která z tohoto čaje dělá zdravý a velmi chutný nápoj
Tento recept je původní recept daný Yogi Bhajanem v roce 1969.
Převzato z knihy Kundalini Yoga. Flow of Eternal Power. Shakti Parwha Kaur Khalsa
Zdroj: KundaliniYoga.Blog.cz/